Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2019 14:08 - За какво му е на мъжa жената!
Автор: eli23 Категория: Тя и той   
Прочетен: 777 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 08.09.2019 21:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    С едно изречение. Да го прави щастлив. Тя него. Да се грижи за физическия му и душевен комфорт. То всъщност, ако успее да му осигури физическия, другият сам си идва. Не е кой знае к"во! И без туй тя с какво толкова се занимава?
    Комфорта на мъжа. Заради властта, която сам си е наложил. От векове. От хилядолетия. Власт налагат страхливите, тези които са несигурни в този динамичен свят. Нуждаят се от власт, та да контролират доколкото могат обстоятелствата, пак заради комфорта си, насред промените наоколо.
      Много е хубаво да се чувстваш добре и да се радваш на деня си. Лошото е, че най-добре това се постига, когато сам понесеш отговорността за собствените си удовлетворения. Защото никой, ама никой човек не знае истинските ти нужди, колкото и да се опитваш да ги изразиш с думи пред някой. И колкото повече се осланяш на друг да ти достави щастието, толкова по-нещастен си. Проверено е в живота. Животът не е нашите желания, нито мечтите ни. Животът си има своите неумолими правила и ги прилага върху всеки от нас. И колкото по" си затваряме очите за тях, толкова по-взискателни ставаме към околните. И то към най-близките.
      За какво му е на мъжът жената? Основно заради секса. И някои други неща...по-второстепенни. Попитах ги, ама не казват. Или не са наясно с истината или я крият. По" вярвам на второто.
    Фактът, че жените основно разтурят връзките си показва, че те са в по-трудната позиция. Търпят, самозалъгват се, оставят се да ги залъгват...докато не си тръгнат...или не се разболеят...и пак си тръгват.
      Ма жените били живяли по-дълго. Ми ще живеят щом понасят отговорността за собствения си живот, този на децата си, че и този на мъжа до себе си. Излиза, че поемането на отговорност удължава живота. Макар че и тук правилото за мярката си е валидно.
      За какво му е на мъжът жената? Да подхранва самочувствието му. И трябва много да внимава да не му го съсипва! Защото мъжът е болезнено чувствителен на тема самочувствие. Достатъчно е жена му да се радва на нещо несвързано с него самия и той вече е обиден, пренебрегнат, нещастен. Хубаво е жената да няма радости, някак по-добре е така.
      Когато е слаб, несигурен, объркан тя трябва да е насреща, да му дава сила и енергия. Е, те тая енергия му е необходима. Домашният генератор за доброто момче. Малко нещо вампирска тая работа иде. Да ѝ вземем душата, да ѝ изпием кръвта...ако може. Щото тя ни е длъжна. За какво е длъжна е друга тема, важното е да се чувства длъжна...и виновна. Вменяването на вина е задължителна съставка от съжителството. И за двете страни. Но защо??? Всъщност за да не се товарим с отговорността за неудобствата си. Не че ще ни е по-удобно като обвиним другия, ама все пак тая злоба трябва нанякъде да се насочи. А! Злобата! Май у мъжете се трупа повече - заради агресията, която още от малки момченца си отглеждат, заради страховете, които потискат щот не смеят да ги изразят, нали са мъже! Еми тая злоба някой трябва да я поеме. Кой друг, ако не жената. Тя става.
      За какво му е на мъжът жената!?! Да я обича ли? Може! Ама за малко. Щот нема много време за лигавщини. Все пак е нужно време да утвърждаваме величието си. И жената е длъжна да работи по въпроса.
      Абе за доста неща е нужна жената. Ама и за секса. :D  



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. germantiger - гласувам ЗА
15.08.2019 14:15
този постинг вероятно е продукт на

ДРАМАТИЧЕН ЛИЧЕН ОПУИТ НА АВТОР/ката

ИЛИ ДИВ ФЕМИНИЗЪМ

ако е първото - жалко, кофти мъже сте намирали и са ви намирали

а дали все пак нямате и вие вина ако сте привличали такива
цитирай
2. popintrol - Тоест ТИ като ЖЕНА! осигуряваш комфорта на Мъжа СИ!
15.08.2019 14:17
така ли?
цитирай
3. merlin68 - Има различни теории и изследвания, ...
15.08.2019 16:08
Има различни теории и изследвания, защо жените живеят по-дълго от мъжете. За най-достоверно се приема, че това се дължи на:
- по-рисковата и замърсена среда в която работят мъжете
- половите хормони които при жените забавят стареенето
- по-добра имунна система на жените
Но ако приемем твоята теория, че жените живеят по-дълго от мъжете понеже поемат по-голяма отговорност за себе си, децата, че и мъжете си, то като аргумент можем да приложим малко статистика.
Данните са от 2016г.
България - мъже - 71.2 години, жени - 78.2 години. Тоест, жените у нас живеят средно със седем години повече от мъжете... явно доста отговорности имат.
И сега две от най-традиционните ислямски страни за сравнение
Иран - мъже - 74.88 години, жени - 77.11 години. Тоест, жените там живеят с около 2.5 години повече от мъжете, явно нямайки много отговорности.
Саудитска Арабия - мъже - 73.27 години, жени - 76.3 години. Тоест, жените там живеят с три години повече от мъжете си.
Извод:
В страните където е прието многоженството, жените имат доста по-малко отговорности за семейството (понеже си ги делят) и в резултат живеят по-кратко, но по-щастливо.

Ето и нещо любопитно по въпроса
Парадокс на дълголетието:
Женените мъже живеят по-дълго от ергените, но по-често са готови да умрат.
Уравнение на щастието:
За да си щастлива с един мъж, трябва много добре да го разбираш и мъничко да го обичаш.
За да си щастлив с една жена, трябва много да я обичаш и да не се опитваш да я разбираш.
Обща статистика:
Една жена се тревожи за бъдещето си, докато си намери съпруг.
Един мъж не се тревожи за бъдещето си, докато не се ожени.
Победител е мъжът, който печели повече пари, отколкото жена му може да изхарчи.
Победителка е жената, успяла да срещне този мъж.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eli23
Категория: Други
Прочетен: 679151
Постинги: 334
Коментари: 334
Гласове: 2184
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031