Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2011 11:34 - Еврейската толерантност към българите
Автор: wolfy Категория: История   
Прочетен: 7435 Коментари: 8 Гласове:
9

Последна промяна: 18.08.2011 11:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Из „Геноцидът и холокостът над българите”
След като руските войски освободили някои градове в Северна България, те прехвърлили Стара планина през прохода Хаинбоаз и предният отряд освободил Казанлък и Стара Заго-ра. След този успех настъпил известен обрат. Турците успели с английска помощ (по заповед на Дизраели*!) и английски параходи да прехвърлят от Северна Албания огромната армия на Сюлейман паша (Соломон Леви Явиш)*, състояща се от 48 000 души, 600-700 черкези, с 4 полски и 4 горски оръдия.

image


Те дебарки-рали при Дедеагач и започнали да се съсредоточават около Търново Сеймен и Карабунар и настъпили от юг към Стара Загора и Нова Загора. Сюлейман паша бил подкрепен и от войската на намиращия се в Чирпан Хюлюси паша, състояща се от 7 батальона редовна войска и 150 черкези с една горска батарея, както и войската на Реуф паша от 15 батальона, 330 черкези, с по една горска и полска батарея. Тези хора по заповед „от горе" и инструктирани от Синедриона, извършили едни от най-големите военни престъпления през тази война, избивайки мирното население на Стара Загора, Нова Загора и околността – 14 500 души, а може би и повече, и опожарявайки град Стара Загора и целия му хинтерланд (115). 
За кланетата в Стара Загора, за разлика от тези през Априлското въстание (Батак, Панагюрище, Перущица и др.), се знае твърде малко, въпреки че в някои отношения това изтребление е много по-зловещо и всеобхватно. Дори в многотомната История на България почти нищо не се споменава за тези събития, освен че „башибозушки отряди, които придружавали редовната армия на Сюлейман паша*, подложили на плен и пожар българските села и градове, разположени южно от Стара планина" (66). Навсякъде в другите източници същата история – за Старозагорските кланета от юли 1877 г., не се казва нито дума, сякаш архивите са изчезнали и нечия невидима ръка е изтрила тази апокалиптична част от българската история. 
*Сюлейман паша (Соломон Леви Явиш)* е ислямизиран евреин – дьонме, бивш професор по литература в Сорбоната (Франция); масон!… 
Причините за тази мистификация ми станаха веднага ясни, след като се запознах със сборника на Донка Йотова „Пъкленият ритуал. 125 години от Старозагорското клане" (115), съставен от автентични документи и свидетелства от това време, и ста- тията „България" от „Еврейска енциклопедия" (т. 4, изд. „Терра", Москва, 1991 г., стр. 964) (55). От тези и други източници се разбира каква е била зловещата роля, която са изпълнявали Старозагорските евреи в тези кланета на българи (по същество ритуални убийства) и Холокост (принасяне в жертва чрез изгаряне)! Ето защо документите, разобличаващи тези ужасни престъпления, извършени от турци и евреи, бяха изчезнали! Не е трудно да се досетим кой се е погрижил за това. По време на диктатора палач Тодор Живков, а и преди него, основните дейци и идеолози на БКП бяха евреи; съветниците на Тодор Живков бяха такива. След 1989 г. така наречените „демократи" и „либерали" също бяха и са предвождани и доминирани от лидери с еврейски произход. По-нататък подробно ще се спрем на този проблем. 
Не всичко обаче богоборците са успели да унищожат. В сбор- ника на Донка Йотова са събрани материали от следните книги: Г. Димитров „Княжество България в историческо, географско и етнографическо отношение", т. 3 „Руско-турска освободителна война, 1899 г.; Даскал Петър Иванов „Възпоминания от разбърканите времена", 1855 г. и Димитър Илков „Принос към историята на град Стара Загора", 1908 г. И трите книги заедно със сборника на Йотова днес са библиографска рядкост и са запазени само отделни техни екземпляри. Тези книги, в които са поместе- ни свидетелства на много очевидци, ни дават точната картина I за кланетата в Стара Загора, както и за извършителите им. 
В обвиненията си Донка Йотова е категорична, че извършеното от войските на Сюлейман паша*, по изрична негова заповед, е кърваво жертвоприношение (Холокост и Геноцид). При това мръсният чифут е пролял реки от българска кръв, насъсквайки турските гаджали „нито един българин да не остане жив!" 
За това не е и чудно, че толкова малко свидетели има на организираната от евреите касапница.
По време на Старозагорското клане първи помощници на турците са били живеещите в Заара (Стара Загора) евреи. Те би-ли пришълци от Одрин и Солун (идват около 1605 г.) и образували еврейска махала, ставайки опасни конкуренти на българските търговци. По време на събитията имали 812 къщи, 2 големи синагоги, 7 фамилни еврейски параклиса и 5800 души. Към българите се отнасяли враждебно, защото последните били техни най-големи съперници в търговията. Ползвали се с покровителството на турските власти и притеснявали по всякакъв начин християнското население (115). 
Първите сведения за клането на българи в селата на юг от Стара Загора започнали да пристигат към средата на месец юли 1877 г.: 
„… На 12-ти почнали да пристигат от селата мъже, жени и деца голи и боси, между които имало пълни коли с ранени. Ранените били оставени в училището, а здравите настанили по къщите. Те разказвали, че башибозуци и черкези нападнали селата им, убивайки кой където сварят; грабили, безчестили и селата на огън предавали. А пък и самите граждани от височините на града започнали да виждат дима и пламъка от горящите села. I Скръбни и неприятни слухове започнали да се носят този ден из града…" (115). 
„… На 16-ти градът започнал да се пълни още повече със селяни. Те разказвали, че по полето се търкаляли мъртви тела, рязани и дупчени, и вонята била нетърпима. Слухът за ужасното клане в село Гюнелийска махала още на сутринта се разнесъл из целия град… Село Дълбоки било запалено от черкезите, където избили много хора…" (115). 
Очевидно тези действия били извършени от предните отряди от башибозуци или така наречените „акънджии" на армията на Сюлейман паша*, следвани от редовната войска, съгласно тактиката на турците. Същинските разрушения и кланета започнали след пристигането на основната армия, която изтласкала малобройния руски казашки отряд от около 5000 души, подкрепен от 800-900 души опълченци. Все пак с много героизъм тези хора успели да задържат два дни настъпващата огромна турска армия и дали възможност на една част от мирното население и бежанци от селата да се изтеглят в посока към Казанлък. По бежанската колона от мъже, жени, деца, граждани и селяни, натоварени с багаж, от турските и еврейските къщи и джамии стреляли и убили много хора. 
Скоро след това черкезки отряди на коне под водачеството на Дай Ахмед през Аязмото отрязали пътя на бежанците към Казанлък и тези, които не успели да избягат от града, били вече обречени, тъй като попаднали във властта на нахлуващите от всички страни турски войски. 
Тук е мястото да отбележим, че в щаба на Сюлейман паша се намирал и англичанинът Юлий Викед, който изпълнявал особени функции – бил агент на английското правителство и лице за връзка с него. 
След като преградили пътя към Казанлък, черкезите на Дай Ахмед достигнали до Кулов вир в прохода и избили много хора. При воденицата „Башовите" избили около 50-60 души граждани и селяни. После пристигнали и още черкези, които избили стотици хора в теснините на това място
 (115). 
За същото събитие Димитър Илков казва: 
„… Към залез слънце (19 юли) черкезите пресекли пътя на бежанците при южното гърло на боаза и веригата към Казанлък се прекъснала моментално. Тогава настанала страшна касапница около подножията на Аязмо баир. Шопорите и коритата на бешбунарските чешми се оплискали с човешки кърви и вадичката, образувана от тези чешми, потекла към река Бедечка, червена като огън. Полянките в тази местност, доскоро зелени и прини, заринали се с глави, нозе, ръце и обезобразени трупове на деца, майки, родители, юноши и старци…" (115). 
Градът бил запален от турската артилерия и башибозуците; подпалили се спиртните складове на старозагорските раки-джии, които избухнали. В същото време по улиците и къщите на град Стара Загора се „загнездил пъкълът", по думите на Димитър Илков: 
„… Старозагорските мохамедани посрещнали войските на Сюлейман паша* с радост. Те се сдружили с черкезите и башибозуците още на 19 юли и се впуснали с тях заедно като зверове" върху беззащитното български население да го изтребват, мъчат, безчестят и обират. Малките пеленачета намушквали на ятаганите си и ги подавали така на майките им, когато те се противели да се предадат доброволно на безчестието. Всички български мъже останали в града, били изклани безмилостно до един, започвайки от най-невинното сукалче, дори до престарелия сто-годишник. Нищо не било пощадено, нищо не трябвало да остане. Останали недокоснати само евреите, които изкупили живота си с пари, с осрамяването на своите жени и дъщери и с шпионските си услуги, които оказвали на турците непрекъснато и след отминаване на опасността…" (115). 
Според свидетелствата на професор Любомир Костов, записани от неговия баща Димитър от Стара Загора, наред с турците в кланетата участвали чирпанските даалии и циганите, които били подстрекавани от евреите. Старозагорските евреи с радост посрещнали турските войски и действали като техни шпиони и помагачи в грабежите и убийствата. При кланетата, търговецът евреин Даниш* отказал да скрие в къщата си българи бегълци от турския ятаган. Преди това, при идването на руснаците, той е укривал в големия си дом най-свирепите турци българоубийци. При бягството си от Стара Загора прадядото на Костов – дядо Михал, загубва двете си дъщери и жена си и оцелява само най-малкият му син Коста (81). 
Затваряйки обръча около Стара Загора, турските войски нахлули в града и започнали невиждани кланета и насилия, пред които Батак бледнее!… Самият Юлий Викед разказва: 
„… Аз не съм в състояние да опиша всички ужаси на сцените, на които за мое нещастие съм бил донякъде свидетел – очевидец и сега даже, като си припомня за тях, кръвта ми замръзва в жилите. На нещастния град Стара Загора налетели не човеци, а като че ли били някои бесни дяволи. В плен никого не взимали, а всеки, без разлика, с байонета пробождали, или с ятаган посичали и на повечето от ранените главите отрязвали. Болни, жени, деца, старци и всичко, що дишаше живот, без милост убивали, или в пламъците на горящи къщи хвърляли. Башибозуците, които дойдоха със Сюлейман паша* от Албания, върлуваха и беснееха по-страшно от самите дяволи; те убиваха без ни най-малка причина всекиго, само и само да наситят своята страст. Офицерите, ако би могло да се употреби такова название за албанските или други такива нередовни войски на падишаха, бяха изгубили всякаква власт над побеснелите и преспокойно гледаха, докато се наситят…" (115).
http://erigkan.ucoz.ru/news/evrejskata_tolerantnost_km_blgarite/2010-08-23-730



Гласувай:
9



1. locke - Уля се!
18.08.2011 11:55
То бива, бива, ама да изкараш междуетническото насилие от войната еврейски заговор е прекалено. Турците (не само черкеци и башибозук) са убивали българите на поразия, много преди Сюлейман да тръгне насам от Албания. Българите са им връщали жеста. Още в Свищов се е почнало!
По данни на Гурко, който е водел отряда на юг от Балкана, 'българите почваха да колят турците и да им горят къщите в момента, в който видеха руски части на хоризонта'. Руснаците са знаели,че при неблагоприятно развитие на обстоятелствата и оттегляне на север ще има обратни действия. Опитали са се да озаптят българите, но те са искали да отмъстят за жертвите на Старозагорското въстание. Но отстъплението се е случило! Още при изтеглянето на Гурко е започнало изтребление на всичко българско в цялата долина на Тунджа! Защо трябва да се набъркват евреите не разбирам! Още повече, че те са били снабдители и на двете армии - руската и турската!
Прекалявате с антисемитизма!
цитирай
2. wolfy - ауу :)
18.08.2011 12:10
locke написа:
То бива, бива, ама да изкараш междуетническото насилие от войната еврейски заговор е прекалено. Турците (не само черкеци и башибозук) са убивали българите на поразия, много преди Сюлейман да тръгне насам от Албания. Българите са им връщали жеста. Още в Свищов се е почнало!
По данни на Гурко, който е водел отряда на юг от Балкана, 'българите почваха да колят турците и да им горят къщите в момента, в който видеха руски части на хоризонта'. Руснаците са знаели,че при неблагоприятно развитие на обстоятелствата и оттегляне на север ще има обратни действия. Опитали са се да озаптят българите, но те са искали да отмъстят за жертвите на Старозагорското въстание. Но отстъплението се е случило! Още при изтеглянето на Гурко е започнало изтребление на всичко българско в цялата долина на Тунджа! Защо трябва да се набъркват евреите не разбирам! Още повече, че те са били снабдители и на двете армии - руската и турската!
Прекалявате с антисемитизма!



Критиката, моля - към Георги Войнов, автора на книгата.Фактите са си факти, колкото и да ги отричате! А те са, че евреите спонсорираха турците ; отвориха вратите на Търново и се избиха хиляди българи. И това ли отричаш?
По време на Старозагорското клане първи помощници на турците са били живеещите в Заара (Стара Загора) евреи. Те били пришълци от Одрин и Солун (идват около 1605 г.) и образу-вали еврейска махала, ставайки опасни конкуренти на българските търговци. По време на събитията имали 812 къщи, 2 големи синагоги, 7 фамилни еврейски параклиса и 5800 души. Към българите се отнасяли враждебно, защото последните били техни най-големи съперници в търговията. Ползвали се с покровителството на турските власти и притеснявали по всякакъв начин християнското население.
Първите сведения за клането на българи в селата на юг от Стара Загора започнали да пристигат към средата на месец юли 1877 г.:
"... На 12-ти почнали да пристигат от селата мъже, жени и деца голи и боси, между които имало пълни коли с ранени.
цитирай
3. wolfy - :)
18.08.2011 12:31
Нещо не ви харесва истината, ама тай е то ;) .. Хроники са го потвърдили.
Лазар Коен, чийто потомци са братя Коен изиграли също такава нечестива роля при Осман Пазвантооглу в 1794-1807 г.; Лазар Коен е действал с помощника си Хасон "
("Гръцки летописи", XIV век, том ", стр. 216)

За Лазар Коен имаме също една легенда запазила се и до днес - Легендата за жидов гроб.
Във В. Търново има място наречено "Жидов гроб"
Мога да ви препоръчам и 2 книги по въпроса. Едната от тях е писана през 30-те години, когато запасът от исторически извори и хроники още не е бил фалшифициран или изгорен от комунистите.

Ето и за клането на търновската аристокрация от евреите:

"Човекът който организира пък клането на Търновските първенци в манастира "Св. Троица" е евреинът Нафталион"
("Гръцки летописи", 14 в., , том 6, стр. 493).

Клането на тези 110 души е потвърдено и в ръкописите на Григорий Цамблак и Сонджеон, където изрично се подчертава, че били събрани чрез измама и изклани в една църква.
Да не забравяме и за ролята на еврейката Сара, заради която България се разделя на 3 царства неспособни да се борят срещу османците. Исторически извори има за това и то в изобилие.
цитирай
4. boristodorov56 - Eвреи е имало в армиите и на двете империи - Турската и Руската.
18.08.2011 13:11
Знае се интересния факт за мюсулманските части в руската армия участвували в бойните действия в Руско-турската война 1877/78.
В империите армиите са се набирали от всички националности и вероизповедания, без това да се счита за насилие разглеждано от днешна гледна точка.
Справка: Съветската империя.
Фактите са си факти, затова не бива да се преекспонира злонамерено и целенасочено етническата същност в произхода на турските пълководци.
В една война никой не подбира средствата и последното нещо е да се очаква морал
от воюващите.
цитирай
5. watchtowerman - Приятелю,
18.08.2011 16:12
Георги Войнов не е ли псевдоним на ваш човек, завършил Багдадската мюсюлманска академия? Пък в тази връзка да те питам: бандюгите на Арафат по чия заповед изклаха 200 000 християни маронити в Ливан през 1973-76г, а пък изнасилиха 100 000 християнки, че дажи и ги накараха да им родят копелетата им.
А пък падането на Търново и България въобще, не станали поради договор на мюсюлманите с венецианските евреи . И нали ваш човек - евреин, отвори портите на Търново, за да влезете и да мародерствате българите, укрили се в столицата си?
цитирай
6. wolfy - Приятелю,
18.08.2011 22:38
watchtowerman написа:
Георги Войнов не е ли псевдоним на ваш човек, завършил Багдадската мюсюлманска академия?

писал си пълни глупости, с "доводи" от типа "едно птиченце ми прошепна" .. Дай ми доказателството, че Войнов е учил в мюсюлманска академия ( ако има такова де .. ) ,че си ми доста босичък само с едни смешни твои твърдения. :)

watchtowerman написа:
А пък падането на Търново и България въобще, не станали поради договор на мюсюлманите с венецианските евреи . И нали ваш човек - евреин, отвори портите на Търново, за да влезете и да мародерствате българите, укрили се в столицата си?


Не знам за какво "укриване" говориш, след като точно заради евреите, България вече е разцепена на три и вече 1/2 от страната е превзета от турците.Наистина аргументирай се по ясно, с точни доводи и доказателства, защото до момента твърденията ти са плачевни.
цитирай
7. анонимен - bai bonio imaniara
19.08.2011 03:08
kolko oste dokazatelstva iskate za da povarvate na istinata ne zarobixa li vi evreiskite banki vseki vtori ima da vrashta pari sas lixva za 10 godini napred
цитирай
8. balkanec - Яко са се разскачали тук чифутопоклонниците
14.07.2012 00:28
Ама прави са. Те по цял ден свирки на чифутите биха правили за малко гювеч, а ти така да им обиждаш патроните.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wolfy
Категория: История
Прочетен: 126550
Постинги: 27
Коментари: 127
Гласове: 373
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031