Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2011 18:34 - Бандит, изтупан в Армани
Автор: wolfy Категория: История   
Прочетен: 1756 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image"Бабаит, изтупан в Армани"* е квалификацията за главния секретар на МВР през 2005 г., направена от посланик Джон Байърли, който коментира оставката на Борисов. Tя беше подадена след като новият вътрешен министър Румен Петков вкара законопроект, с който оряза правомощията на главния секретар. Грамата изпратена на 15 септември 2005 г. не е класифицирана, но е предназначена само за служебно ползване. Биволъ откри в грамите изпратени от София само един персонифициран бабаит - сегашният премиер Бойко Борисов. 

"Бабаит, изтупан в Армани"* е квалификацията за главния секретар на МВР през 2005 г., направена от посланик Джон Байърли, който коментира оставката на Борисов. Tя беше подадена след като новият вътрешен министър Румен Петков вкара законопроект, с който оряза правомощията на главния секретар. Грамата изпратена на 15 септември 2005 г. не е класифицирана, но е предназначена само за служебно ползване. 


Посланикът коментира още, че Борисов е като цяло неефикасен срещу организираната престъпност, но близките връзки с медиите поддържат неговата популярност. Борисов не пропуска случай да се похвали с връзките си със западните служби и полиция. Той е бил изключително кооперативен с американските служби по някои специфични случаи, но нито един от тях не засяга голяма фигура на българската организирана престъпност - уточнява Байърли. 

Изпъкването на Бойко Борисов при правителството на Сакскобургготски контрастира с "почти невидимия" министър Петканов, смята посланика. В известен смисъл, Борисов запълва един вакуум. Неговите опоненти обаче посочват връзките му с въоръжени престъпни групи и тъмни бизнес интереси. Оставката на Борисов е възможна прелюдия към кандидатурата му за кмет на София, отбелязва още американския посланик, който неотдавна е поел поста от предшественика си Пардю. 

Осем месеца по-късно, на 9-ти май 2006 г. Байърли подписва грама с най-високо ниво на секретност, труд на водещите съветници по сигурността в американското посолство.В нея портретът на Борисов е детайлизиран с данни за участието му в много по-сериозна престъпна дейност от модния бабаитлък за пред медиите - трафик на амфетамини, източване на горива от Лукойл и пране на пари от престъпна дейност чрез банката на Цветелина Бориславова. Посочени са също тесните връзки на Борисов с "Лукойл" и Валентин Златев, както и дискретните му срещи с представители на руското посолство. 

Данни за тези престъпления е предоставила и мистериозната служба SIMO, за която нищо не е известно от публични източници. Главният прокурор обаче отказа да образува проверка, тъй като според него информацията в доклада на Байърли не съдържа данни, а само слухове и твърдения. 

Борисов беше защитен в парламента и от посланик Уорлик, който каза пред журналисти, че "Уикилийкс" се позовава на неясни и непотвърдени източници". Това изказване на Уорлик контрастира както с предишните му оценки за скандала "Кейбългейт", така и с позицията на Джеймс Пардю в интервюто за Труд, че няма да коментира докладите разпространени от "Уикилийкс", тъй като "неясните и непотвърдени източници" все още представляват класифицирана информация за американското правителство. 

От своя страна "бабаитът в Армани", който се е самоопределил пред Байърли като "най-голямата придобивка на България", отхвърли написаното в доклада с аргумента, че не чете "Уикилийкс", който за него се приравнява с жълтата преса. 
______________________________________________________________
Видео материал от : http://vbox7.com/user:aammgg





Гласувай:
7



1. boristodorov56 - Услужих си от тук: http://men.blog.bg/
21.08.2011 18:54
Кой е истинският създател на Вселената?

Кой е реалният основател на българската държава?

Кой измисли азбуката?

Кой направи Великите географски открития?

Кой изобрети колелото, парната машина, телеграфа и електричеството?

Кой построи всичко, което може да се построи?

Кой откри топлата вода?

Отговорите на тези въпроси се съдържат само в книгата „Аз, Бойко” – една вълнуваща сага за страшният, но славен път на един мъж през цялата световна история и цивилизация.

Търсете "Аз, Бойко" - от 20- ти август на книжния пазар.

"В тая книга съм разказал сичко за сички неща. Ей тва кълбо, къде го виждате на снимката, съм го направил с тия две ръце. Тва океани, континенти, планини, реки, сичко. От - до. Направих го кълбото, резнах му лентичката, ама бех сам. Нема кой едно „конграчулейшънс” да ми каже. Та се наложи да направя и хора. Първо направих Цецо, после сички останали…

А накрая направих и тая книга, в която съм разказал най-важните моменти от моя живот и от живота на други велики хора. Четете я внимателно и си водете бележки, щото после ше се изпитваме".

Бойко Б.


....................................

(Препис)
Приписка на книга от времето на орфейския индобългарин Азис! - чети, преписвай и разказвай на поколениято!
цитирай
2. wolfy - Е ... :D
21.08.2011 19:10
Бойко е българския прототип на Чък Норис , ти к'во знаеш .... развесели ме :))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wolfy
Категория: История
Прочетен: 126568
Постинги: 27
Коментари: 127
Гласове: 373
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031