Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2011 01:16 - Движението против тютюнопушенето - поглед към националсоциалистическа Германия!
Автор: wolfy Категория: История   
Прочетен: 7998 Коментари: 21 Гласове:
9

Последна промяна: 27.08.2011 01:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Източник: http://bg.altermedia.info/?p=5576

 

С този текст ще се опитаме да разясним на всички кампанията против тютюнопушенето на националсоциалистическото правителство от самото начало през 1933-та година. В днешни дни на националсоциализма всяка истина и позитивна черта бива отричана и тази идеология бива целенасочено покривана с лъжи. Ако погледнем отвъд пропагандните твърдения на победителите във Втората световна война обаче, ще видим една съвсем различна държава, която е дала пример за много други след нея и която вероятно е не само най-оспорваната в световната история, но и тази, която един ден ще даде пример за държавата на бъдещето.
image

 Верижния пушач: той не поглъща цигарата, тя поглъща него”


Веднъж вече без проблем доказахме, че националсоциалистите са тези, които са въвели първият в света закон за защита на животните, който е имал за цел да спре експлоатирането на животни за тежка работа, както и да прекрати извършването на действия, които причиняват болка на животните. Това е неоспоримо, даже и от най-върлите врагове на тази идеология. Освен това националсоциалистите са били и пионери в областта на защитата на околната среда. Първият по рода си закон за защита на редките животински видове от 1935-та и последвалият го от 1936-та “Закон против замърсяването на природата”, с който се криминализирало всяко едно действие, което нарушавало екологичния баланс. Науката за запазване на природата изживява истински ренесанс по това време и дори след 1945-та година десетки водещи германски експерти по екология взимат участие по цял свят в редица проекти по опазване на флората и фауната. Светът оценява знанието на германците в тази област, въпреки изходът на войната и пропагандата на Съюзниците.  Добре би било да се спомене и разделното събиране на отпадъци, което изобщо не води началото си в 90-те години на миналия век, а още през средата на 30-те години, когато влиза в употреба в Германия. Във всички указания по онова време (като лексикона Мериш) от 1938-ма е изрично споменато: “Разделяйте отпадъците от самот начало, като за целта използвате различни съдове за съхранението им”.

 

Още нещо, с което и стигаме до основната тема на нашият текст, не днешните европейски политици и икономисти, които през 2003/2004-та белязаха всички кутии на тютюнови продукти с предупредителни знаци са били пионери в тази област. Още на 20-ти юли 1940-та година Адолф Хитлер дава нареждане, с което задължава всички компании да поставят предупредителни надписи на тютюневите изделия, които произвеждат. Това е резултат от една дълга кампания на националсоциалистите, с която те разясняват на населението вредите от пушенето, както и страничните ефекти от пасивното пушене. Първи германските лекари през 1939-та откриват връзката между пушенето и ракът на белите дробове. Те са били и първите, които заедно с Адолф Хитлер въвеждат изобщо термина “пасивен пушач”, който се появява точно по онова време. Още през 1938-ма военновъздушните сили на Германия и пощенските служби забраняват пушенето на работните си места. През 1939-та примерът им бива последван от повечето работни места, като специално внимание се е обръщало на болниците, партийните централи и обществените учреждения. На всички униформени служители е било изрично забранено да пушат на публични места, защото  е била ясно осъзнавана тяхната роля като пример за обществото.

 

През 1944-та следва и забрана за пушенето във всички транспортни средства, с цел защита на пасажерите от вредите на пасивното пушене. На бременните жени е било забранено да пушат, а като цяло на жените са се продавали цигари чак след 25-тата годишнина. Забранена бива и продажбата на тютюневи изделия в кръчми и ресторанти. На войниците не е била издадена такава строга забрана, но просто са били редуцирани количествата получавани цигари, като кутиите отново са били маркирани с предупредителни надписи.
    image
                            Адолф Хитлер

Известни са няколко цитата от Адолф Хитлер, които нагледно доказват неговото отрицание спрямо тютюна, алкохола, месото и различни пороци. Той например казва: “Тютюнът е отмъщението на червенокожите спрямо белите за това, че те са им показали алкохола”. Това изказване може да се разглежда и съвсем иронично, но показва едно ясно отрицание. Освен това е известен цитат от Хитлер, който той обичал да казва често на маса:“Националсоциализмът в Германия никога нямаше да победи, ако не бях отказал тютюнопушенето”. Известно е, че Хитлер е забранявал на всички да пушат в негово присъствие. След 30-тата си годишнина Хитлер никога отново не консумира нито алкохол, нито тютюн, както и започва да се храни вегетариански. Всичко това показва с каква насмешка трябва да бъдат посрещани пропагандните лъжи и упреци на тези, които твърдят, че Хитлер и други от националсоциалистическото ръководство са взимали дори наркотици.

 

По този начин мерките за здравето на народа по време на националсоциализма не са били просто благопожелание или както преди 1933 (и днес) куха пропаганда, а са били прилагани на практика, въпреки че се е очаквала голяма съпротива срещу това. При това тези мерки не са били просто безмислени контролни механизми, като тези, които днес ни представят либералите, а едни смислени и добре преценени защитни механизми за предпазване на народа от редица болести, които днес са се превърнали в чума за обществото ни.

 

За финал представяме един цитат от Адолф Хитлер относно консумацията на алкохол:

 

,,Не бива да се залъгваме, че народът, който успее изцяло да изкорени тази отрова от тялото си, няма да бъде изправен пред редица странични проявления и пречки, но това действие само по себе си няма само да бъде от голяма полза за бъдещото човечество, но и ще оправдае за същия този народ правото да властва над другия свят, който не е бил готов на същата крачка. “

 

 




Гласувай:
9



1. wolfy - Допълнение към статията ..
27.08.2011 02:06
След края на войната, според Маршал ( или по – скоро Моше ) плана, САЩ отпускат 70 милиона долара и безплатен тютюн само за развиването на тази индустрия в Германия. По този начин американските компании забогатяват огромно.
"Негризиране" на една бяла, здрава и красива нация.
цитирай
2. apostapostoloff - Като типичен полуинтелигент Хитлер
27.08.2011 05:28
смята за факт абсолютно недоказани неща. Никой, никъде, никога и по никакъв начин не е доказал връзката между тютюна и болестите. Напълно ясно е днес, че понятието "пасивен пушач" е фашистка измишльотина.

Медицинската статистика е ясна и недвусмислена: в България има над 3 000 000 пушачи.
Всяка година в България от рак на белите дробове заболяват само 3000 души, като повечето от тях са непушачи.
Та Хитлер и неговите днешни последователи да ми ядат к...
цитирай
3. allvin - Всеки човек избира или да се развива,или да деградира
27.08.2011 05:28
Тютюн,алкохол,наркотици,разврат -човек деградира и слиза по-ниско и от нивото на животните,а всичките знаят как завършва историята на Содом и Гомор,а и на други.Болният човек е наполовина вече победен и е лесна плячка за силите на злото.
цитирай
4. allvin - Към коментар - 2
27.08.2011 05:35
Напротив,съществува пряка връзка между употребата на тютюн и редица болести.Когато понякога се засичам с хора,които пушат,веднага се усеща вонята от тях,както вони и прасето в кочината си.
цитирай
5. germantiger - ...
27.08.2011 11:27
2. apostapostoloff - Като типичен полуинтелигент Хитлер
05:28
Медицинската статистика е ясна и недвусмислена: в България има над 3 000 000 пушачи.
Всяка година в България от рак на белите дробове заболяват само 3000 души, като повечето от тях са непушачи.
Та Хитлер и неговите днешни последователи да ми ядат к...

...

То хубаво си писал да ти ядат к..., но ти деде .ур нямаш, а да ядат на жена ти .утката даваш ли?!
цитирай
6. wolfy - Нека предположа - ти си пушач ?? :)
27.08.2011 14:44
apostapostoloff написа:
смята за факт абсолютно недоказани неща. Никой, никъде, никога и по никакъв начин не е доказал връзката между тютюна и болестите. Напълно ясно е днес, че понятието "пасивен пушач" е фашистка измишльотина.


Гоуеми логики гоуемо нещо ;) ..
Не е нужно да се правиш на опасен - просто напиши в търсачката "подробен химичен състав на никотиновия дим".
цитирай
7. wolfy - ...
27.08.2011 14:53
apostapostoloff написа:
Медицинската статистика е ясна и недвусмислена: в България има над 3 000 000 пушачи.
Всяка година в България от рак на белите дробове заболяват само 3000 души, като повечето от тях са непушачи.


Следваща стъпка: яж лед от фризера и умри от заушка??
Твърденията ти като цяло са много готЯни .... след малко ще твърдиш, че и се настива от топло. :))
Единствената полезна употреба на никотина е придружена в други вещества .. и то не всеки ден по 20 пъти, а може би 1 път седмично.
цитирай
8. wolfy - Та Хитлер и неговите днешни по...
27.08.2011 14:59
apostapostoloff написа:

Та Хитлер и неговите днешни последователи да ми ядат к...


Та деде.. вече те питаха, па и аз да те питам - ти .ур имаш ли, че да ти го ядем ??
цитирай
9. lisa19 - Извинявай, да те питам нещо.
27.08.2011 21:30
Доколкото знам, Гьоринг е пушил пури, а Хес май беше цигари. Те явно не са изпълнявали мисълта на Хитлер. Аз също между другото.
цитирай
10. kapucinonews - Явно шизофренията на Хитлер щеше да ...
27.08.2011 23:17
Явно шизофренията на Хитлер щеше да е по лека с цигара. Много от пушачите, ако не и всички от тях са шизофреници, но никой не го забелязва, шизофренията се забелязва при тези дето не пушат пък имат тази болест. Това са последни проучвания. Не е моя измислица. Алкохола пък е единственият познат транквилизатор без сериозни последици ако не се прекалява. Много хора е оженил алкохола.
цитирай
11. анонимен - Явно шизофренията на Хитлер щеше да ...
27.08.2011 23:48
kapucinonews написа:
Явно шизофренията на Хитлер щеше да е по лека с цигара. Много от пушачите, ако не и всички от тях са шизофреници, но никой не го забелязва, шизофренията се забелязва при тези дето не пушат пък имат тази болест. Това са последни проучвания. Не е моя измислица. Алкохола пък е единственият познат транквилизатор без сериозни последици ако не се прекалява. Много хора е оженил алкохола.


Ами, мислиш ли... може би глупостите ти нямаше да са толкова фрапиращи без цигара, шизофренисте! А за женитбата, ти току що въведе нов стереотип - да знаете от тук нататък, ако обмисляте да предложите на някой, наковете се като мотики за аперитив, може и да помогне... ЕЙ "УНИКАЛНИ" СТЕ!!!
цитирай
12. wolfy - ...
28.08.2011 00:02
kapucinonews написа:
Явно шизофренията на Хитлер щеше да е по лека с цигара. Много от пушачите, ако не и всички от тях са шизофреници, но никой не го забелязва, шизофренията се забелязва при тези дето не пушат пък имат тази болест. Това са последни проучвания. Не е моя измислица. Алкохола пък е единственият познат транквилизатор без сериозни последици ако не се прекалява. Много хора е оженил алкохола.


Тъй като гледам алкохола е оженил 2ма шизофриници (майка ти и баща ти) и си се появил ти.

цитирай
13. wolfy - ..
28.08.2011 00:03
lisa19 написа:
Доколкото знам, Гьоринг е пушил пури, а Хес май беше цигари. Те явно не са изпълнявали мисълта на Хитлер. Аз също между другото.


За първи път чувам такова нещо. Добре е ако го твърдиш наистина да го подкрепиш с доказателство.
цитирай
14. kapucinonews - Лекувайте се момчета. Може и с ал...
28.08.2011 00:58
Лекувайте се момчета. Може и с алкохол и цигари. Алкохола е за нервите цигарите за параноята и замъгленото ви съзнание. Все пак... Все пак.. Вижте си писаниците.. Това е диагноза.. Стряскащо е направо.
цитирай
15. анонимен - Лекувайте се момчета. Може и с ал...
28.08.2011 01:26
kapucinonews написа:
Лекувайте се момчета. Може и с алкохол и цигари. Алкохола е за нервите цигарите за параноята и замъгленото ви съзнание. Все пак... Все пак.. Вижте си писаниците.. Това е диагноза.. Стряскащо е направо.


Съзнание - ти въобще нямаш такова! Диагноза - олигофреничен критик с тежки наклонности към шизофрения (заради алкохола, вашите са били на принципа "проба - грешка")... да наистина е стряскащо!
цитирай
16. wolfy - ...
28.08.2011 02:35
kapucinonews написа:
Лекувайте се момчета. Може и с алкохол и цигари. Алкохола е за нервите цигарите за параноята и замъгленото ви съзнание. Все пак... Все пак.. Вижте си писаниците.. Това е диагноза.. Стряскащо е направо.


Многото четене на Толостой не ти се е отразило добре. Защо не си запишеш час при чичо доктор?
цитирай
17. анонимен - Лекувайте се момчета. Може и с ал...
28.08.2011 02:55
wolfy написа:
kapucinonews написа:
Лекувайте се момчета. Може и с алкохол и цигари. Алкохола е за нервите цигарите за параноята и замъгленото ви съзнание. Все пак... Все пак.. Вижте си писаниците.. Това е диагноза.. Стряскащо е направо.


Многото четене на Толостой не ти се е отразило добре. Защо не си запишеш час при чичо доктор?


Е как, моля ти се, та той самия се има за такъв, ето не виждаш ли, даже и диагнози поставя!
цитирай
18. apostapostoloff - wolfy, ела ми на гости, пишляк,
28.08.2011 05:06
и ще видиш колко бързо и лесно ще ти разпоря пършивия гъз с розовата рунтава палка. А след това един месец ще се уригваш на сперма.

То това май много ще ти хареса, защото българите правилно смятат, че мъжете, които не пушат и не пият са си чиста проба педеруги.
цитирай
19. lisa19 - 13. wolfy
28.08.2011 09:43
Нямам доказателства, а от гледане на филми, но сега не мога да си спомня дали беше Гьоринг или Борман. Струва ми се първия е пушил пури. Ако мога да вярвам на филмите.
цитирай
20. wolfy - Тц тц тц :(
28.08.2011 13:18
apostapostoloff написа:
и ще видиш колко бързо и лесно ще ти разпоря пършивия гъз с розовата рунтава палка. А след това един месец ще се уригваш на сперма.

То това май много ще ти хареса, защото българите правилно смятат, че мъжете, които не пушат и не пият са си чиста проба педеруги.


Деде, не кипвай моля ти се :( .. Не искам да ме съдят родата ти за инфаркта който ще получиш след 20 мин, че като те гледам на снимката ..

П.П: За напред ще трия коментари с цинизми като на тзи дърт фратер (apostapostoloff) и други такива отклоняващи се от темата!
цитирай
21. анонимен - :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
28.08.2011 14:21
wolfy написа:
kapucinonews написа:
Явно шизофренията на Хитлер щеше да е по лека с цигара. Много от пушачите, ако не и всички от тях са шизофреници, но никой не го забелязва, шизофренията се забелязва при тези дето не пушат пък имат тази болест. Това са последни проучвания. Не е моя измислица. Алкохола пък е единственият познат транквилизатор без сериозни последици ако не се прекалява. Много хора е оженил алкохола.


Тъй като гледам алкохола е оженил 2ма шизофриници (майка ти и баща ти) и си се появил ти.


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wolfy
Категория: История
Прочетен: 126552
Постинги: 27
Коментари: 127
Гласове: 373
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031